Πώς έγινα Copywriter

Έγινα κειμενογράφος γιατί αυτή ήταν η φυσική εξέλιξη της πολύχρονης ενασχόλησής μου με τη γραφή.

Γράφω, γράφω, από παιδί γράφω.

Περισσότερο γράφω και αρκετά διαβάζω.

Έγινα Αρχειονόμος – Βιβλιοθηκονόμος και πήρα Master στην Διαχείριση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Συνέχισα να γράφω. Άρθρα για τον πολιτισμό. Άρθρα για την κοινωνία. Κείμενα. Χρονογραφήματα. Διηγήματα. Blogging. Στήλη εφημερίδας.

Και δυο βιβλία.

Είμαι συγγραφέας ενός παιδικού εικονογραφημένου ιστορικού βιβλίου και ενός μυθιστορήματος.

Κάποια στιγμή, διαβάζοντάς με, άνθρωποι που με γνώριζαν περισσότερο ή λιγότερο, άρχισαν να μου ζητούν κείμενα. Για την μπροσούρα της επιχείρησής τους. Για μια ομιλία. Για την ιστοσελίδα τους. Για το ιστολόγιό τους.  Κάποια στιγμή η αγαπημένη ασχολία άρχισε να μετατρέπεται σε εργασία.

Η αγάπη για τις λέξεις

Η αγάπη για τις λέξεις, το πάθος της έκφρασης, η τεχνική της σύνθεσης, η επιμονή στη σύνοψη, στα νοήματα, η παρατήρηση και η μεταφορά της στο χαρτί, από αγαπημένη ασχολία, τελικά έγιναν πλήρης επαγγελματική δραστηριότητα.

Ξεκίνησα το επάγγελμα της Κειμενογράφου με ενθουσιασμό! Συνειδητοποίησα όμως πολύ γρήγορα ότι η καλή πένα παραμένει μόνον καλή πένα αν λείπουν συγκεκριμένα εργαλεία του digital marketing. Αυτό ήταν λίγο τρομαχτικό στην αρχή. Αναζήτησα λύση.  Στράφηκα αμέσως στην τεχνική κατάρτιση που θα με δίδασκε πώς θα κάνω την πένα μου εμπορική.

 

Εκπαίδευση

Ολοκλήρωσα την επαγγελματική μου εκπαίδευση στο Digital Marketing στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρα επιπλέον σεμινάρια SEO. Έτσι, απέκτησα εκτός από την ικανότητα και το πάθος της γραφής, κάτι εξίσου χρήσιμο: Την τεχνική κατάρτιση.

Γράφω, γράφω, γράφω. Για περισσότερους ανθρώπους πια.

Για επαγγελματίες που θέλουν στο blog τους, στα social media, στις ιστοσελίδες τους, στις μπροσούρες τους και όπου αλλού μιλούν οι λέξεις,  πρωτότυπα κείμενα που εκφράζουν εκείνους και τη δουλειά τους.

Κείμενα που βγαίνουν μπροστά στην αναζήτηση, γιατί συντάσσονται με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Κείμενα που γίνονται όχημα για την αναγνωρισιμότητα επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Αξιοποιώντας γνώση και εμπειρία, αναζητώντας την ορθή πληροφορία, διασταυρώνοντας τις πηγές, μιλώντας συνεχώς με τους συνεργάτες μου, γράφω για εκείνους.

Γράφω σαν να γράφουν εκείνοι.

Σαν να γράφετε εσείς, για εσάς, για τη δουλειά σας.

Εσείς και εγώ, γράφουμε!

Στόχος μου είναι να διαβάζει το κοινό σας τα κείμενα που δημιουργώ για εσάς. Είτε πρόκειται για μια λεζάντα στα social media, είτε πρόκειται για ένα εμπεριστατωμένο άρθρο σε blog, ό, τι και αν γράφω έχει περιεχόμενο, μήνυμα και πρωτοτυπία. Για μένα έχει νόημα, ό, τι γράφω να αποτελεί όχημα που οδηγεί το κοινό σας σε εσάς. Εργάζομαι για τη δημιουργία περιεχομένου που είναι ορατό στο διαδίκτυο, που μιλά στο κοινό σας, που σας εκφράζει, που σας φέρνει αποτελέσματα.

Blogging

Δείτε κάποιες από τις δουλειές μου: To Τέταρτο Γράμμα, , Crowd Id, Liston Gastrotheque