Φτιάξτε Blog!

 

Όταν μας αναθέτουν στο TEXTUM την δημιουργία του περιεχομένου της ιστοσελίδας τους, οι πελάτες μας, συνήθως, εκπλήσσονται με την καθιερωμένη μας παραίνεση: Blog! Φτιάξτε blog!

Αποφεύγουμε να γινόμαστε κουραστικοί, όμως προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους επαγγελματίες ότι τα άρθρα που απευθύνονται στους πελάτες τους είναι ό, τι σημαντικότερο για να:

  1. Προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κοινού.
  2. Να χτίσουν τη σχέση τους με το κοινό τους.
  3. Να κρατήσουν κοντά τους το κοινό τους.
  4. Να φέρουν αποτέλεσμα στο ταμείο τους.

Ας δούμε έναν – έναν τους παραπάνω λόγους και ας τους κατανοήσουμε.

 

Προκαλέστε το ενδιαφέρον του κοινού σας.

Ας υποθέσουμε ότι το κοινό σας ενδιαφέρεται για την κατανάλωση βιολογικού κρέατος και ότι εσείς είστε ο ιδιοκτήτης ενός κρεοπωλείου που εμπορεύεται και βιολογικό κρέας. Γράφοντας ένα άρθρο για την αξία του βιολογικού κρέατος, αυτομάτως προκαλείτε το ενδιαφέρον όσων αναζητούν πληροφορίες για το βιολογικό κρέας και ίσως κάποιων που ασχολούνται με τη διατροφή. Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά, το άρθρο σας “ανεβαίνει” στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου και εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα της αναζήτησης όσων πληκτρολόγησαν τις λέξεις Βιολογικό κρέας.

Κάποιοι από τους αναγνώστες του άρθρου σας θα μεταφερθούν από το blog στην  ιστοσελίδα σας και προφανώς θα σας γνωρίσουν καλύτερα. Έτσι προκαλώντας το ενδιαφέρον του κοινού σας για θέματα που αναζητά, το ενημερώνετε για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

 

Χτίστε σχέσεις μέσω του blog σας.

Είτε σας γνωρίζει από προηγούμενη επίσκεψη στην ιστοσελίδα ή το blog σας, είτε κάποιος σας βλέπει για πρώτη φορά εξαιτίας μιας αναζήτησης που προκάλεσε το ενδιαφέρον του, το blog σας είναι το τέλειο εργαλείο για να χτίσετε τη σχέση σας με το κοινό σας. Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε, είναι τόσο προσανατολισμένος στην κερδοφορία που η δωρεάν ενημέρωση είναι μεγάλη χαρά για όποιον τη λαμβάνει!

Έτσι, ενώ η ιστοσελίδα σας, τα social σας, οι Google Ads σας μιλούν για εσάς συστήνοντάς σας στο κοινό σας, το blog μπορεί να κάνει το αντίστροφο: να μιλάει για το κοινό σας.

Να πραγματεύεται θέματα που το ενδιαφέρουν, να προτείνει ιδέες, να δίνει λύσεις, να είναι ευχάριστο, δημιουργικό, γεμάτο έμπνευση, χωρίς τη διαμεσολάβηση της πώλησης, της πειθούς, της χρηματικής συνδρομής κ.α.

Σκεφτείτε το εξής παράδειγμα:  έχετε κατάστημα βρεφικών ειδών. Στο blog σας δημοσιεύετε άρθρο με τίτλο “Τα 10 καλύτερα tips για να τρώει το παιδί το σωστό φαγητό”. Ακόμη και αν δεν πουλάτε καθόλου φαγητό, συνδέεστε με το κοινό σας μέσω του θέματος που δημοσιεύετε. Αποδεικνύετε ότι βλέπετε πιο πέρα από την πώληση και το κέρδος, βλέπετε τους γονείς με μια ευρύτερη οπτική. Αυτό αναγνωρίζεται από το κοινό σας.

 

Κρατήστε τους πελάτες σας κοντά σας.

Ο προγραμματιστής σας μπορεί να βοηθήσει στην ανάλυση των επισκεπτών στην ιστοσελίδα και στο blog σας. Εσείς από τη μεριά σας, μπορείτε να καταγράφετε τους repeaters σας, τους ανθρώπους δηλαδή που έρχονται και ξαναέρχονται σε εσάς για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Αυτούς τους ανθρώπους μπορείτε να τους κρατήσετε κοντά σας, δίνοντάς τους μέσω του blog σας πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τα ειδικά ενδιαφέροντά τους.

Ας υποθέσουμε ότι είστε πλαστικός χειρουργός και ότι το μεγαλύτερο πλήθος των πελατών σας είναι γυναίκες άνω των σαράντα που ενδιαφέρονται για την αντιγήρανση του προσώπου τους. Δημοσιεύοντας άρθρα για τις νέες θεραπείες που αναμένονται μετά από όσες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει,  κρατάτε τις ασθενείς σας κοντά σας. Ιδιαίτερα εάν ασχοληθείτε με πιο εξειδικευμένα θέματα που γνωρίζετε ότι τις απασχολούν όπως π.χ. οι ρυτίδες στο λαιμό, δημιουργείτε μια ακόμη πιο ειδική σχέση μαζί τους.

Μην ξεχνάτε ότι η διατήρηση κάθε πελάτη μας είναι 5 φορές πιο σημαντική με οικονομικούς όρους από την απόκτηση κάθε νέου μέσω του marketing.

Αυξήστε τα κέρδη σας!

Η αναγνωρισιμότητά σας μέσω των δημοσιεύσεών σας στο blog σας, η ενδυνάμωση της σχέσης σας με το κοινό σας μέσω θεμάτων που το ενδιαφέρουν και  η δέσμευση των πελατών σας μέσω της εξειδίκευσης των θεμάτων που έχουν αξία για εκείνους, είναι αυτονόητο ότι οδηγούν στην προτίμηση των υπηρεσιών σας και των προϊόντων σας.

Έτσι «πουλάτε» μεταφορικά αλλά βεβαίως, και κυριολεκτικά!

 

Πάνω από όλα η ουσία.

Για να είμαστε όμως έντιμοι, εμείς στο TEXTUM που κάνουμε SEO blogging για εσάς αλλά και εσείς με τους άλλους, πρέπει αμφότεροι να προβάλλουμε ένα υπαρκτό περιεχόμενο. Άλλωστε, ως γνωστόν, το marketing δεν ξεκινά από την προβολή. Ξεκινά από την δημιουργία ενός προϊόντος, το κενό που καλύπτει στην αγορά, τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, την τοποθέτηση, την τιμή και άλλα.

Επομένως, για να αποδώσει το blog σας σε αναγνώριση και κέρδος, η αφετηρία σας πρέπει να είναι το τίμιο, αυθεντικό προϊόν σας, είτε αυτό είναι νομικές υπηρεσίες είτε κατσικίσιο τυρί Π.Ο.Π.

Γιατί blog λοιπόν; Γιατί είναι το απόλυτο εργαλείο για την καθιέρωση κάθε επαγγελματία στο διαδίκτυο. Αρκεί το προϊόν του να είναι τόσο καλό όσο το blog του!

 

Στο TEXTUM κυρίως Blog- άρουμε! Εάν θέλετε να συζητήσουμε για το δικό σας blog, θα χαρούμε πολύ να σας ενημερώσουμε.

Ε: info@textum.gr,  T: 6944720605